New laptop = communication fun!

For discussion of Phil Tobin's Tuner Studio software (Only about the tuning software itself, not about how to tune or firmware features)

Moderator: LT401Vette

New laptop = communication fun!

Postby BWeston » Mon Jan 02, 2017 7:17 pm

I need some help. I recently had to replace my laptop and now have an issue getting TS to detect a MSPNP2. I am running windows 10 with a USB to RS232 adapter. When I run Portcheck it has absolutely no issue finding the MS. If I go into where you would update the firmware it finds it again. If I load a tune or try to create a new one it will just sit there and scan. I have tried multiple firmware versions for my adapter. I tried a different laptop and it has zero issues connecting. I'm sure it has to be a setting somewhere but I'm not having any luck finding it. Ideas?



TS MS v3.0.16
MSPNP2 v3.3.1

Image
Image
Image
Image
Image
BWeston
MS/Extra Newbie
 
Posts: 2
Joined: Sun Jan 01, 2017 9:51 pm

Re: New laptop = communication fun!

Postby LT401Vette » Tue Jan 03, 2017 8:40 am

Looks to be an FTDI cable, so that shouldn't be a problem....

Are you saying in TunerStudio's firmware loader it detects it, but on create project it does not? ( it is the same detect?? )


In Mini-Term if you click Open Port and type an S in the top box, do you get a response?
Phil Tobin
EFI Analytics, helping to simplify EFI
Next Generation tuning software.
Supporting all MegaSquirt versions and firmwares.
http://www.TunerStudio.com
http://www.efiAnalytics.com/MegaLogViewer/
Support the firmware running your engine:
http://www.msextra.com/doc/donations.html
User avatar
LT401Vette
Super MS/Extra'er
 
Posts: 10027
Joined: Sat Jul 16, 2005 8:07 am
Location: Moorseville, NC

Re: New laptop = communication fun!

Postby BWeston » Tue Jan 03, 2017 8:44 am

TunerStudio wouldn't make an attempt to access the MS. I went ahead and reinstalled the software last night and it worked great. I saved the comm log before I uninstalled it if you would like to look at it.
BWeston
MS/Extra Newbie
 
Posts: 2
Joined: Sun Jan 01, 2017 9:51 pm

Re: New laptop = communication fun!

Postby martinhoj » Wed Apr 19, 2017 11:54 pm

i have the same problem.
i use a com to com cable.but same problem whit a usb converter..
This is only when i make new project on ms1.
i take another pc whit a older version ts an working great.
My ovn diypnp is working fine.
al this happent after the newest tunerstudio v3.0.18
i use windows 10.
laptop HP elitebook 8560p

I realy need help.

Regards Martin
martinhoj
MS/Extra Newbie
 
Posts: 24
Joined: Fri Aug 23, 2013 3:48 am

Re: New laptop = communication fun!

Postby LT401Vette » Mon Apr 24, 2017 6:09 am

martinhoj wrote:i have the same problem.
i use a com to com cable.but same problem whit a usb converter..
This is only when i make new project on ms1.
i take another pc whit a older version ts an working great.
My ovn diypnp is working fine.
al this happent after the newest tunerstudio v3.0.18
i use windows 10.
laptop HP elitebook 8560p

I realy need help.

Regards Martin


What kind of USB to RS232 cable do you have?
Phil Tobin
EFI Analytics, helping to simplify EFI
Next Generation tuning software.
Supporting all MegaSquirt versions and firmwares.
http://www.TunerStudio.com
http://www.efiAnalytics.com/MegaLogViewer/
Support the firmware running your engine:
http://www.msextra.com/doc/donations.html
User avatar
LT401Vette
Super MS/Extra'er
 
Posts: 10027
Joined: Sat Jul 16, 2005 8:07 am
Location: Moorseville, NC


Return to Tuner Studio

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests