Number of teeth / Cylinders conflict

For discussion of Phil Tobin's Tuner Studio software (Only about the tuning software itself, not about how to tune or firmware features)

Moderator: LT401Vette

Number of teeth / Cylinders conflict

Postby BQMS2 » Thu Sep 28, 2017 11:58 pm

Hello everybody,

My name is Bas and I'm new to the Megasquirt system.
I got a megasquirt 2 with PCB 3.57 set up on a small 1 cylinder engine. I'm converting the engine from carburated to injection.

At this point most sensors and actuators are working. I'm starting to understand the tunerstudio software by now.
The problem I can't solve on my own is the error message that looks like this when is set the number of cylinders to (1):
https://i.imgur.com/bwVK0TF.jpg

However if i set the number of cylinders on for example 2,4 or 6 the error goes away, i can pick up an RPM and it even fires the injector when I kickstart the engine. (later on this will have an electric starter motor).

I am using a 36-1 toothed wheel (advised for small engines and high rpm engines) combined with a hall sensor.
https://i.imgur.com/gvg0Wmy.jpg
Before I posted I tried to find someone with the same problem. I found somebody but his problem was solved by setting the MAP sample to the right settings. For me that didn't work.
Here are my Engine settings, ignition settings and MAP sample settings:
https://i.imgur.com/ov03bV7.jpg

I hope you can help me out, if you need any other information just let me know.

Best regards,

Bas
BQMS2
MS/Extra Newbie
 
Posts: 2
Joined: Thu Sep 28, 2017 11:23 pm

Re: Number of teeth / Cylinders conflict

Postby BQMS2 » Tue Oct 03, 2017 12:15 am

solved. can be closed :D
BQMS2
MS/Extra Newbie
 
Posts: 2
Joined: Thu Sep 28, 2017 11:23 pm


Return to Tuner Studio

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], SteinOnkel and 4 guests