Edis 4 firing issue

This forum is for the discussion of other projects on Megasquirt/Microsquirt hardware that don't fit into any of the other forums

Moderators: jsmcortina, muythaibxr

Edis 4 firing issue

Postby Dreadnought4629 » Mon May 08, 2017 11:13 pm

Hello all I have a ka24e build and running ms2 with edis4
So I got it started Saturday night and it's only running on cylinders 1 and 2, 3 and 4 are firing constantly on the timing light and no difference in engine running when I pulled the plug wires off 3 and 4. i have the wires going to the correct sides of a brand new acceleration coil pack. Any help is appreciated
Dreadnought4629
MS/Extra Newbie
 
Posts: 3
Joined: Mon May 08, 2017 10:46 pm

Re: Edis 4 firing issue

Postby Matt Cramer » Tue May 09, 2017 6:29 am

New does not always equal good... particularly if it's an Accel coil, in my experience.

But I would first confirm your injectors are spraying fuel on all four cylinders.
Matt Cramer
Super MS/Extra'er
 
Posts: 13724
Joined: Thu Apr 16, 2009 8:08 pm

Re: Edis 4 firing issue

Postby Dreadnought4629 » Tue May 09, 2017 6:46 am

Yes they are all spraying
Dreadnought4629
MS/Extra Newbie
 
Posts: 3
Joined: Mon May 08, 2017 10:46 pm

Re: Edis 4 firing issue

Postby Dreadnought4629 » Tue May 09, 2017 9:52 am

Cylinders 3 and 4 are firing erratically like if you hooked the timing light to a coil before the distributor
Dreadnought4629
MS/Extra Newbie
 
Posts: 3
Joined: Mon May 08, 2017 10:46 pm

Re: Edis 4 firing issue

Postby slow_hemi6 » Tue May 09, 2017 4:40 pm

Most fancy pants timing lights can't deal with the reverse polarity on the second side of the waste spark coil packs.
Find the Manuals up top under Quick links: Manuals. :RTFM:
Cheers Luke
User avatar
slow_hemi6
Super MS/Extra'er
 
Posts: 4120
Joined: Fri May 07, 2004 3:33 am
Location: Australia


Return to Other Development

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest