MS3 Gold - Potential Bug? TC Reactions

Testing and development of Megasquirt 3

Moderators: jsmcortina, muythaibxr

MS3 Gold - Potential Bug? TC Reactions

Postby goodysgotacuda » Sun Nov 12, 2017 7:16 pm

I am getting into setting up my traction control and I can't quite get a handle on the reactions. MS3 Gold Box. MSQ and log attached in second post.

As you can see my (Slip x Time) pegs out at 110, my Spark: Traction Retard pegs at 13.0°

Screen%20Shot%202017-11-06%20at%205.44.59%20PM-2.png
Screen%20Shot%202017-11-06%20at%205.44.59%20PM-2.png (35.88 KiB) Viewed 158 times



Where I am misaligned is how the (Slip x Time) is correlating to my reaction plot. As you can see, 13.0° of retard would be about 12-13 (Slip x Time) according to my plot.

Screen Shot 2017-11-06 at 5.48.21 PM.png
Screen Shot 2017-11-06 at 5.48.21 PM.png (29.68 KiB) Viewed 158 times



Where is it getting the 13.0° of retard from at 100 (Slip x Time)? I would expect it to react "off the charts" and respond at 25° of retard....what am I missing?
Last edited by goodysgotacuda on Sun Nov 12, 2017 7:17 pm, edited 1 time in total.
1972 Plymouth 'Cuda - 5.7L Hemi w/T56 Magnum

MS3 Gold Box

I'm new to Megasquirt!
goodysgotacuda
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 92
Joined: Sun Oct 05, 2014 5:07 pm

Re: MS3 Gold - Potential Bug? TC Reactions

Postby goodysgotacuda » Sun Nov 12, 2017 7:17 pm

MSQ and Datalog attached

upload2017-11-06_17.45.24.msq
(266.58 KiB) Downloaded 2 times


2017-11-06_11.42.28.msl
(144.31 KiB) Downloaded 1 time
1972 Plymouth 'Cuda - 5.7L Hemi w/T56 Magnum

MS3 Gold Box

I'm new to Megasquirt!
goodysgotacuda
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 92
Joined: Sun Oct 05, 2014 5:07 pm

Re: MS3 Gold - Potential Bug? TC Reactions

Postby jsmcortina » Mon Nov 13, 2017 1:54 am

This appears to be a display issue, slipxtime is showing up 10x the value it should. So in your case it is really 10, not 100.

James
I can supply, repair or upgrade Megasquirts in UK. http://www.jamesmurrayengineering.co.uk

My Success story: viewtopic.php?f=104&t=34277
MSEXTRA documentation at: http://www.msextra.com/doc/index.html
jsmcortina
Site Admin
 
Posts: 33917
Joined: Mon May 03, 2004 1:34 am
Location: Birmingham, UK

Re: MS3 Gold - Potential Bug? TC Reactions

Postby goodysgotacuda » Mon Nov 13, 2017 2:17 am

jsmcortina wrote:This appears to be a display issue, slipxtime is showing up 10x the value it should. So in your case it is really 10, not 100.

James


Thanks James, how did you determine that?


Sent from my iPhone using Tapatalk
1972 Plymouth 'Cuda - 5.7L Hemi w/T56 Magnum

MS3 Gold Box

I'm new to Megasquirt!
goodysgotacuda
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 92
Joined: Sun Oct 05, 2014 5:07 pm

Re: MS3 Gold - Potential Bug? TC Reactions

Postby jsmcortina » Mon Nov 13, 2017 2:57 am

I checked the code and the scalings in the ini file.

James
I can supply, repair or upgrade Megasquirts in UK. http://www.jamesmurrayengineering.co.uk

My Success story: viewtopic.php?f=104&t=34277
MSEXTRA documentation at: http://www.msextra.com/doc/index.html
jsmcortina
Site Admin
 
Posts: 33917
Joined: Mon May 03, 2004 1:34 am
Location: Birmingham, UK

Re: MS3 Gold - Potential Bug? TC Reactions

Postby goodysgotacuda » Mon Nov 13, 2017 6:34 am

jsmcortina wrote:I checked the code and the scalings in the ini file.

James


Sorry but is that something that I could somewhat easily remedy?

Rescaling the amount in my head while looking at a log by 10 isn’t too hard to do however.


Sent from my iPhone using Tapatalk
1972 Plymouth 'Cuda - 5.7L Hemi w/T56 Magnum

MS3 Gold Box

I'm new to Megasquirt!
goodysgotacuda
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 92
Joined: Sun Oct 05, 2014 5:07 pm

Re: MS3 Gold - Potential Bug? TC Reactions

Postby goodysgotacuda » Mon Nov 13, 2017 8:09 pm

Would the change be here?? :RTFM:

Screen Shot 2017-11-13 at 9.08.05 PM.png
Screen Shot 2017-11-13 at 9.08.05 PM.png (95.92 KiB) Viewed 108 times
1972 Plymouth 'Cuda - 5.7L Hemi w/T56 Magnum

MS3 Gold Box

I'm new to Megasquirt!
goodysgotacuda
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 92
Joined: Sun Oct 05, 2014 5:07 pm

Re: MS3 Gold - Potential Bug? TC Reactions

Postby BLR » Sun Nov 19, 2017 3:00 pm

I don't know if you got it already and I'm on my phone so if can't look at your log but I had the same problem.
Ended up the X axis on my T/C reations needed to be multiplied be 10 to correlate to my log. So a time x slip of 25 on reactions would be a 250 on the log.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
BLR
MS/Extra Newbie
 
Posts: 19
Joined: Wed Jun 12, 2013 3:34 pm


Return to MS3 Development

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests