MS expansion card

General support questions and announcements for MS3. See also MS3 manuals.

Moderators: jsmcortina, muythaibxr

MS expansion card

Postby Rooster210 » Thu May 04, 2017 11:59 am

I have the MS3 3.0 with the MSX card in it. My Idle valve is a ford 2 wire PWM type. Using the PWM wire from the main card the valve actually vibrates from whatever its trying to do. I did the mod on the main board for PWM Idle valves, but am I actually supposed to be wiring this into the idle wire from the expansion card now instead of the PWM wire from the main harness? Thanks in advance

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
Rooster210
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 36
Joined: Sat Mar 04, 2017 5:45 am

Re: MS expansion card

Postby Rooster210 » Sat May 06, 2017 1:29 pm

Issue solved.
Rooster210
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 36
Joined: Sat Mar 04, 2017 5:45 am

Re: MS expansion card

Postby Raymond_B » Sun May 07, 2017 9:24 am

Can you post what you did? That will help others in the future.
1995 Ford Lightning. Dart based 427 Windsor, Novi 2000, full sequential, E-85, etc. MS3/3X
Friends don't let friends share tunes...
http://www.buildpics.org/
Raymond_B
Master MS/Extra'er
 
Posts: 583
Joined: Thu Mar 06, 2014 2:17 pm
Location: Texas

Re: MS expansion card

Postby Rooster210 » Sun May 07, 2017 9:22 pm

Raymond_B wrote:Can you post what you did? That will help others in the future.

Yeah I switched the wire from working off the PWM idle wire of the main card to the IDLE wire of the MSX card. nothing big really.
Rooster210
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 36
Joined: Sat Mar 04, 2017 5:45 am

Re: MS expansion card

Postby seijirou » Mon May 08, 2017 8:03 am

Rooster210 wrote:
Raymond_B wrote:Can you post what you did? That will help others in the future.

Yeah I switched the wire from working off the PWM idle wire of the main card to the IDLE wire of the MSX card. nothing big really.


Just a config change and move the wire? I'm about to move from MS2 to MS3 myself. I had heard about the PWM ground relocation mod but hadn't done it... If I understand you right it's not necessary with MS3, just move the wire to the MS3 card (Did you put it directly to the expansion pin or do you have the MS3X card?) and change the configuration to use the new pin?
seijirou
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 131
Joined: Sun Dec 12, 2010 6:51 am
Location: New Braunfels, TX

Re: MS expansion card

Postby Rooster210 » Mon May 08, 2017 8:08 am

The MSX card has an output that can run a PWM Idle valve. I didn't change anything but the wire coming out of the MS3.

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
Rooster210
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 36
Joined: Sat Mar 04, 2017 5:45 am

Re: MS expansion card

Postby seijirou » Mon May 08, 2017 8:20 am

You physically moved the wire but didn't make any change to the "output port" in idle settings in tunerstudio?

Obviously I'm new to MS3 but that must mean the same output port config is electrically connected to a pin in both the main board db37 and the ms3x board db37? That's surprising...
seijirou
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 131
Joined: Sun Dec 12, 2010 6:51 am
Location: New Braunfels, TX

Re: MS expansion card

Postby Rooster210 » Mon May 08, 2017 9:38 am

Actually yeah youre right I did select a different wire in the drop down box for idle settingd

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
Rooster210
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 36
Joined: Sat Mar 04, 2017 5:45 am

Re: MS expansion card

Postby seijirou » Mon May 08, 2017 9:53 am

Rooster210 wrote:Actually yeah youre right I did select a different wire in the drop down box for idle settingd

Sent from my SM-G950U using Tapatalk


Cool, thanks for following up.
seijirou
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 131
Joined: Sun Dec 12, 2010 6:51 am
Location: New Braunfels, TX


Return to MS3 General Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests