ShadowDash not working with newer MS3 betas?

For discussion of other tuning and logging softwares

Moderators: jsmcortina, muythaibxr

ShadowDash not working with newer MS3 betas?

Postby elaw » Fri Aug 25, 2017 4:06 pm

I'm running ShadowDash on an Android phone and have been running the pre-1.5.1 beta 3 MS3 firmware in my Megasquirt for quite a while with no problems (and doing logging with the phone).

Last night I updated the firmware to beta6 and ShadowDash got very unhappy. It briefly connects to the Megasquirt and starts logging, then after about a second it disconnects. It then reconnects and the cycle repeats endlessly.

I took a video on the phone of what it's doing, that you can download here: http://www.thelawsplace.com/mobizen_20170825_185137.zip.

I also grabbed AppDebug files with the beta 3 firmware and beta 6... they're attached to this post.

I actually tried all the betas from 3 to 6 and the problem occurs with all the ones > 3.

Also to rule out an .ini file problem, I manually copied the one from the beta 6 firmware to the phone but no joy.

Any idea what's going on?
Attachments
appDebug.beta3.txt
(43.96 KiB) Downloaded 8 times
appDebug.beta6.txt
(168.63 KiB) Downloaded 7 times
Eric Law
1990 Audi 80 quattro with AAN turbo engine: happily running on MS3+MS3X
2012 Audi A4 quattro, desperately in need of tweaking

Be alert! America needs more lerts.
User avatar
elaw
Super MS/Extra'er
 
Posts: 2866
Joined: Fri Oct 16, 2009 6:20 am
Location: Wilmington, MA

Re: ShadowDash not working with newer MS3 betas?

Postby VcrMiata » Sat Aug 26, 2017 2:38 pm

I also have the 1 second disconnect/re-connect issue with Shadow Dash since installing MS3 1.5.1 beta 4.
I don't think I installed MS3 1.5.1 beta3.

Today I downgraded to MS3 1.5.1 beta2 (which I still had on my laptop) and can confirm Shadow Dash works fine on this version. After restoring to MS3 1.5.1 beta6 the Shadow Dash problem re-occurs.
VcrMiata
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 63
Joined: Wed Apr 15, 2015 2:35 pm

Re: ShadowDash not working with newer MS3 betas?

Postby LT401Vette » Sun Aug 27, 2017 7:10 am

Where did you copy the ini files to?

Because, it does sound like an ini file issue and the newest ini's were for beta 3.

I have put the beta 4,5&6 up there now. See if that takes care of it.
Phil Tobin
EFI Analytics, helping to simplify EFI
Next Generation tuning software.
Supporting all MegaSquirt versions and firmwares.
http://www.TunerStudio.com
http://www.efiAnalytics.com/MegaLogViewer/
Support the firmware running your engine:
http://www.msextra.com/doc/donations.html
User avatar
LT401Vette
Super MS/Extra'er
 
Posts: 10338
Joined: Sat Jul 16, 2005 8:07 am
Location: Moorseville, NC

Re: ShadowDash not working with newer MS3 betas?

Postby elaw » Sun Aug 27, 2017 10:58 am

I put it in (pardon me if the path notation is wrong, I don't really speak Android) \main storage\Shadow Dash MS\MS3\ProjectCfg\. I took ms3.ini and copied it to mainController.ini in that folder.

But apparently I did something wrong because I just now fired up SD, it updated the .ini file from the server, and it works! :)

Thanks for putting the new .ini files up there.
Eric Law
1990 Audi 80 quattro with AAN turbo engine: happily running on MS3+MS3X
2012 Audi A4 quattro, desperately in need of tweaking

Be alert! America needs more lerts.
User avatar
elaw
Super MS/Extra'er
 
Posts: 2866
Joined: Fri Oct 16, 2009 6:20 am
Location: Wilmington, MA

Re: ShadowDash not working with newer MS3 betas?

Postby VcrMiata » Sun Aug 27, 2017 4:57 pm

Thanks, it's working fine for me too!

I don't think I ever tried moving a .inI file as I never got a report of an inconsistency.
I have a habit of playing with .ini files using MSDroid but have never had to do this with Shadow dash. I'll consider this in the future.

Tony
VcrMiata
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 63
Joined: Wed Apr 15, 2015 2:35 pm

Re: ShadowDash not working with newer MS3 betas?

Postby elaw » Mon Sep 11, 2017 11:39 am

LT401Vette wrote:Where did you copy the ini files to?

Because, it does sound like an ini file issue and the newest ini's were for beta 3.

I have put the beta 4,5&6 up there now. See if that takes care of it.

Is hand-copying the .ini file generally supposed to work?

As indicated above my setup is currently working, but there's a new MS3 beta out I'd like to try...
Eric Law
1990 Audi 80 quattro with AAN turbo engine: happily running on MS3+MS3X
2012 Audi A4 quattro, desperately in need of tweaking

Be alert! America needs more lerts.
User avatar
elaw
Super MS/Extra'er
 
Posts: 2866
Joined: Fri Oct 16, 2009 6:20 am
Location: Wilmington, MA

Re: ShadowDash not working with newer MS3 betas?

Postby LT401Vette » Mon Sep 11, 2017 12:06 pm

Yes, the dir to copy them to would be:
sdcard/.efianalytics/config/ecuDef/

But I appreciate the heads up when a new release comes out so it is broken :-). At least it gets fixed for everyone that way.

The new inis are up.
Phil Tobin
EFI Analytics, helping to simplify EFI
Next Generation tuning software.
Supporting all MegaSquirt versions and firmwares.
http://www.TunerStudio.com
http://www.efiAnalytics.com/MegaLogViewer/
Support the firmware running your engine:
http://www.msextra.com/doc/donations.html
User avatar
LT401Vette
Super MS/Extra'er
 
Posts: 10338
Joined: Sat Jul 16, 2005 8:07 am
Location: Moorseville, NC


Return to Other tuning /logging software

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest