inovate mtx al problems

All Megasquirt 1 support questions. See also the Documentation

Moderators: jsmcortina, muythaibxr

inovate mtx al problems

Postby hessdawg » Fri Aug 05, 2011 9:47 am

anybody else having problems with inovate mtx al????
i bought one from diy installed it right before the slip on pipe on my motor cycle.
and i labeled it as a lc1 in tuner studio.
i get random E8 codes
It jumps around allot when the bike is idling smooth
it will get stuck on a random number and stay there till you turn the ignition off and restart
and when using TS live tuning it takes so much fuel away that the bike dies and sputters.

i was under the impression that this was the same as an lc1 but i may be be wrong
hessdawg
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 93
Joined: Tue May 19, 2009 9:10 pm

Re: inovate mtx al problems

Postby Matt Cramer » Fri Aug 05, 2011 1:15 pm

They're similar but were supposed to add a couple improvements. How close is the sensor to the cylinder head?
Matt Cramer
Super MS/Extra'er
 
Posts: 8846
Joined: Thu Apr 16, 2009 8:08 pm

Re: inovate mtx al problems

Postby hessdawg » Fri Aug 05, 2011 4:14 pm

its prob about 3- 4 feet away
i checked with my temp gun after a long ride and it was under 900. i think it was around 250-300
hessdawg
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 93
Joined: Tue May 19, 2009 9:10 pm

Re: inovate mtx al problems

Postby Matt Cramer » Mon Aug 08, 2011 7:01 am

If it's that far away, any chance it's sucking up air from exhaust reversion? We have trouble getting an AFR reading at idle with the tailpipe clamp mounted O2 sensors.
Matt Cramer
Super MS/Extra'er
 
Posts: 8846
Joined: Thu Apr 16, 2009 8:08 pm

Re: inovate mtx al problems

Postby hessdawg » Sun Aug 14, 2011 10:27 am

well idle is at 1200 rpm and there is probably another 3 feet of pipe. so i dont think so
any other ideas??
have you had any of these with similar problems??
hessdawg
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 93
Joined: Tue May 19, 2009 9:10 pm

Re: inovate mtx al problems

Postby Matt Cramer » Mon Aug 15, 2011 7:10 am

First time I've heard of an MTX doing this. Your best bet would be to contact Innovate directly.
Matt Cramer
Super MS/Extra'er
 
Posts: 8846
Joined: Thu Apr 16, 2009 8:08 pm

Re: inovate mtx al problems

Postby hessdawg » Wed Aug 17, 2011 1:36 pm

called them yesterday and left a message
havent heard back from them yet. not impressed so far
hessdawg
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 93
Joined: Tue May 19, 2009 9:10 pm


Return to MS1/Extra support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests