TPS values

A general forum and a place for initial or prospective users. See Manuals/Documentation
Click here to enter
Contact a Forum Administrator
If unsure where to post, post in this sub-forum.

Moderators: jsmcortina, muythaibxr

TPS values

Postby Griso » Sun Dec 03, 2017 2:57 pm

Hi All

Trying to configure the ITB lode settings.on Moto Guzzi 1200 8v

Can’t get the TPS value across the RPM range, from the manufacturers.
If anyone our there installed a Microsquirt on a Moto Guzzi EFI
and have these values for me, It will be greatly appreciated.

Griso
Griso
MS/Extra Newbie
 
Posts: 7
Joined: Thu Feb 16, 2017 11:50 pm

Re: TPS values

Postby Dennis_Zx7r » Mon Dec 04, 2017 3:43 am

This depends highly on your setup. If you have a large datalog and are confident you've correctly calibrated you TPS and adjusted your idle, you can send it to me via private message if you have trouble extracting the curve. I suggest watching https://www.youtube.com/watch?v=_GDZxUVTplk and trying it yourself first, though.
My build (german, page 5+): Link
User avatar
Dennis_Zx7r
Experienced MS/Extra'er
 
Posts: 212
Joined: Thu May 26, 2016 1:25 pm
Location: Germany

Re: TPS values

Postby Griso » Tue Dec 05, 2017 4:10 am

Thanks Dennis

The video was very helpfull, my only question is, can i do the data logging by just revving up the engine.
Or do i have to do it on a dyno

Griso
Griso
MS/Extra Newbie
 
Posts: 7
Joined: Thu Feb 16, 2017 11:50 pm

Re: TPS values

Postby Dennis_Zx7r » Tue Dec 05, 2017 7:33 am

I doubt this will work without load on the engine. Also, note that you're not looking for 90kpa, but for 90%baro.
My build (german, page 5+): Link
User avatar
Dennis_Zx7r
Experienced MS/Extra'er
 
Posts: 212
Joined: Thu May 26, 2016 1:25 pm
Location: Germany

Re: TPS values

Postby Griso » Tue Dec 05, 2017 1:15 pm

Thanks Dennis
Griso
MS/Extra Newbie
 
Posts: 7
Joined: Thu Feb 16, 2017 11:50 pm

Re: TPS values

Postby Griso » Thu Dec 14, 2017 1:13 pm

Hi Dennis

I apologise for taking so long to get back to you, I needed to fabricate a mount to hold the laptop on the motorbike so i can do a data log

I’m not getting 90% on the Histogram / Table Generator. Data Loge Please find data loge attached
Attachments
Dataloge7.msl
(570.18 KiB) Downloaded 4 times
Griso
MS/Extra Newbie
 
Posts: 7
Joined: Thu Feb 16, 2017 11:50 pm

Re: TPS values

Postby Dennis_Zx7r » Fri Dec 15, 2017 2:06 pm

Calibrate your TPS and verify it's working correctly afterwards. According to the log, it currently does not.
My build (german, page 5+): Link
User avatar
Dennis_Zx7r
Experienced MS/Extra'er
 
Posts: 212
Joined: Thu May 26, 2016 1:25 pm
Location: Germany

Re: TPS values

Postby Griso » Sun Dec 17, 2017 1:14 pm

My problem is i can’t calibrate because I’m not getting the same table in Histogram as in the vedeo.
I have the X Axis = RPM Y = TPS and Z = MAP. What do i need enter in Z Axis Delta.

Are you abel to get a table showing 90’s from my log?
Griso
MS/Extra Newbie
 
Posts: 7
Joined: Thu Feb 16, 2017 11:50 pm

Re: TPS values

Postby Dennis_Zx7r » Sun Dec 17, 2017 11:48 pm

Your TPS is not calibrated correctly or malfunctioning. You have to fix this first!
My build (german, page 5+): Link
User avatar
Dennis_Zx7r
Experienced MS/Extra'er
 
Posts: 212
Joined: Thu May 26, 2016 1:25 pm
Location: Germany


Return to General, New users, Purchasing

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests