MegaTune for MS1 Extra

Questions specific to Megatune. (Only about the tuning software, not about MS1/MS2 code or code features)
Note that Megatune is obsolete.

MegaTune for MS1 Extra

Postby daxtojeiro » Sat Sep 30, 2006 8:53 am

this is a link to an installer specifically for use with the latest MS-Extra code release (029t) it has the manual, the firmware and MegaTune options for Speed Density, Alpha, 400KPa, MAF, etc, so no messing with ini files, etc,

http://www.extraefi.co.uk/software/Mega ... taller.exe

Phil
Last edited by daxtojeiro on Mon Jan 01, 2007 12:09 pm, edited 1 time in total.
Image
manuals/MS_Extra_Manual_Index.htm for MS1 Extra Manuals
ms2extra/ for MS2-Extra Manuals
http://www.extraefi.co.uk/cobra/accobra.htm 5.0L TVR powered Cobra Replica (MSnS-E)
User avatar
daxtojeiro
Master MS/Extra'er
 
Posts: 835
Joined: Sun May 02, 2004 2:16 pm
Location: Norwich UK

Postby woh » Sat Oct 14, 2006 8:11 am

Phil,

Is this MegaTune 2.25 with the MSnS-Extra (029t) or a newer MegaTune?
User avatar
woh
Super MS/Extra'er
 
Posts: 1013
Joined: Sat Aug 27, 2005 2:19 am
Location: Colorado, USA

Postby daxtojeiro » Fri Oct 20, 2006 12:52 pm

Its MT 2.25 and 029t code,
Phil
Image
manuals/MS_Extra_Manual_Index.htm for MS1 Extra Manuals
ms2extra/ for MS2-Extra Manuals
http://www.extraefi.co.uk/cobra/accobra.htm 5.0L TVR powered Cobra Replica (MSnS-E)
User avatar
daxtojeiro
Master MS/Extra'er
 
Posts: 835
Joined: Sun May 02, 2004 2:16 pm
Location: Norwich UK

Postby m » Mon Nov 13, 2006 3:04 pm

daxtojeiro wrote:Its MT 2.25 and 029t code,
Phil


But I can´t find the 029t code in config. or am`I missing somthing??

m
m
Experienced MS/Extra'er
 
Posts: 155
Joined: Sun Jul 25, 2004 11:52 am

Postby daxtojeiro » Mon Nov 13, 2006 4:14 pm

the 029t code is installed with megatune, if you look in START - PROGRAM FILES - MEGASQUIRT the downloader will be in there and the code is installed in c:/programfiles/megasquirt/029t/
Phil
Image
manuals/MS_Extra_Manual_Index.htm for MS1 Extra Manuals
ms2extra/ for MS2-Extra Manuals
http://www.extraefi.co.uk/cobra/accobra.htm 5.0L TVR powered Cobra Replica (MSnS-E)
User avatar
daxtojeiro
Master MS/Extra'er
 
Posts: 835
Joined: Sun May 02, 2004 2:16 pm
Location: Norwich UK

Postby em_knaps » Wed Dec 06, 2006 1:31 am

Cheers Phil,

This simplifies install onto laptops,

Ive updated my desktop with this aswell.

I had so many differnt extra codes and versions of MT
and they had started conficting with each other.


thanks again.

Daniel.
There is no spoon.....
em_knaps
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 98
Joined: Sat May 22, 2004 12:30 am
Location: Auckland,New Zealand

Postby tristanlee85 » Sat Feb 03, 2007 7:22 pm

I was wondering if at all possible could there be an indicator of some sort they lets the user know if information is being burnt to the ECU and when it has completed. For instance, in the Constants page, when I burn the values, that screen seems to take a good while. I guess a user could just wait 10 seconds or so and assume that the information has been burt, but I figured if it was possible for a visual that'd be helpful.

I notice at the bottom of MegaTune there is a "SAVED" text box, but I'm not sure if that applies to a saved MSQ, log file, or saved values to the ECU.
1997 Turbo Saturn

MS3 v0.22
TunerStudio v[insert_current_version_here]
tristanlee85
Site Admin
 
Posts: 533
Joined: Tue Dec 28, 2004 11:33 pm
Location: Grove City, OH - USA

Postby daxtojeiro » Sun Feb 04, 2007 3:02 am

Hi there,
if MeagTune allows you control of the tabs then it has sent the info, i.e. whilst burning it doesnt allow anything to be changed, well thats the way I understand it anyhow :) MegaTunix has a RED area that shows you havent burnt the info and then BLACK when you have, may be give that a try it has some really cool new gismo's in it now too,
Phil
Image
manuals/MS_Extra_Manual_Index.htm for MS1 Extra Manuals
ms2extra/ for MS2-Extra Manuals
http://www.extraefi.co.uk/cobra/accobra.htm 5.0L TVR powered Cobra Replica (MSnS-E)
User avatar
daxtojeiro
Master MS/Extra'er
 
Posts: 835
Joined: Sun May 02, 2004 2:16 pm
Location: Norwich UK

Postby tristanlee85 » Sun Feb 04, 2007 7:36 am

Yeh I've noticed that in some areas whenever you burn code, everything is frozen until everything has been burnt completely. Under the constants page, you can burn everything and for me it takes about 15 seconds. While in the burning process, it lets me close out of the Constants page, but of course the gauges are still frozen until it's all been successful.

I just figured it might be a little helpful, even though there is a way to tell by the delay of tabs, etc. I think I will have to try out MegaTunix though. It's been a very long time since I've tried it and I'm sure it's improved greatly.
1997 Turbo Saturn

MS3 v0.22
TunerStudio v[insert_current_version_here]
tristanlee85
Site Admin
 
Posts: 533
Joined: Tue Dec 28, 2004 11:33 pm
Location: Grove City, OH - USA

Postby daxtojeiro » Mon Feb 05, 2007 12:36 am

tristanlee85 wrote:Yeh I've noticed that in some areas whenever you burn code, everything is frozen until everything has been burnt completely. Under the constants page, you can burn everything and for me it takes about 15 seconds. While in the burning process, it lets me close out of the Constants page, but of course the gauges are still frozen until it's all been successful.

I just figured it might be a little helpful, even though there is a way to tell by the delay of tabs, etc. I think I will have to try out MegaTunix though. It's been a very long time since I've tried it and I'm sure it's improved greatly.

Yeah, a lot has changed, even since I made this a lot has been added:

http://www.youtube.com/watch?v=CLlnJAyzIfQ
Phil
Image
manuals/MS_Extra_Manual_Index.htm for MS1 Extra Manuals
ms2extra/ for MS2-Extra Manuals
http://www.extraefi.co.uk/cobra/accobra.htm 5.0L TVR powered Cobra Replica (MSnS-E)
User avatar
daxtojeiro
Master MS/Extra'er
 
Posts: 835
Joined: Sun May 02, 2004 2:16 pm
Location: Norwich UK

Postby woh » Mon Feb 05, 2007 10:10 am

Wow :D :shock:

Great sound too. rumble rumble.....
User avatar
woh
Super MS/Extra'er
 
Posts: 1013
Joined: Sat Aug 27, 2005 2:19 am
Location: Colorado, USA

Postby Reverant » Sat Mar 31, 2007 2:51 am

Phil,

could you update the installer to the 029v code? Thanks,

Jim

[EDIT] My bad, the installer is updated, the first post isn't. :)
The man behind MS Labs
2002 Mazda Miata 1.8 6sp - Enhanced MS3 1.4.0, sequential injection, sequential ignition, big turbo, lots of boost - InCar PC
User avatar
Reverant
Super MS/Extra'er
 
Posts: 977
Joined: Sat Apr 15, 2006 12:39 am
Location: Athens, Greece

Postby I-w » Mon May 14, 2007 8:15 am

is there a beta version of megatune? 3.xx just wondeirng.
MS-1 3.0 ~ MapDaddy ~ Fan mod ~ Boost mod ~ 4G63 wiring issues Resolved!!! tuning Head Aches
I-w
Experienced MS/Extra'er
 
Posts: 246
Joined: Wed Mar 07, 2007 12:11 pm
Location: Upstate NY

Possible bug in Megatune installer

Postby bobtooke » Mon Oct 22, 2007 2:07 am

Phil,

I just tried to install the latest version of Megatune from this thread onto my new computer and my spyware programme (Pest Patrol) tells me that your installer file is corrupted with a spyware bug called "a-spy V2.12"

More info on the bug can be found here:
http://www.ca.com/securityadvisor/pest/ ... =453101425

Now, I'm not sure whether this is a valid alarm or not because Symantec Corporate Edition didn't pick it up but I thought I had better point it out in case we are compromising anyone's machine.

Regards,

Bob
Are you sure thats big enough to sit in?
MG Midget 1500 EFI 5 speed
Running MSExtra 029y4 on MS1 V2.2
User avatar
bobtooke
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 78
Joined: Mon Sep 27, 2004 3:39 pm
Location: Croydon, UK

Postby Dark Helmet » Mon Jan 07, 2008 12:16 pm

is there any difference between this and the "regular" 2.25? I'm having trouble pulling the existing tune off of the ecu... "fetch" seems to not accomplish jack... VE table is all zeros, everything shows Zeros.
Dark Helmet
MS/Extra Newbie
 
Posts: 11
Joined: Mon Jan 07, 2008 11:20 am
Location: Lincoln, NE

Postby tristanlee85 » Mon Jan 07, 2008 5:00 pm

The link is dead for me. Anyone else having troubles?
1997 Turbo Saturn

MS3 v0.22
TunerStudio v[insert_current_version_here]
tristanlee85
Site Admin
 
Posts: 533
Joined: Tue Dec 28, 2004 11:33 pm
Location: Grove City, OH - USA

Postby I-w » Thu Feb 21, 2008 5:24 am

is there a latest release for megatune MSNS-E or should i get it from the msefi site megatune?
MS-1 3.0 ~ MapDaddy ~ Fan mod ~ Boost mod ~ 4G63 wiring issues Resolved!!! tuning Head Aches
I-w
Experienced MS/Extra'er
 
Posts: 246
Joined: Wed Mar 07, 2007 12:11 pm
Location: Upstate NY

Postby speedy » Fri Feb 29, 2008 7:15 am

Hi Phil,

The link to the 29t installer doesn't work anymore, can you pls send me a copy to :

koffeejava@yahoo.com

I had been using 29t eversince it was release, till my laptop crashed recently.

Thanks in advance.

speedy
speedy
MS/Extra Newbie
 
Posts: 21
Joined: Sun Dec 05, 2004 7:54 pm
Location: usa

Re: MegaTune for MS1 Extra

Postby tristanlee85 » Fri May 23, 2008 9:41 am

Does anyone have a working link to this?
1997 Turbo Saturn

MS3 v0.22
TunerStudio v[insert_current_version_here]
tristanlee85
Site Admin
 
Posts: 533
Joined: Tue Dec 28, 2004 11:33 pm
Location: Grove City, OH - USA

Re: MegaTune for MS1 Extra

Postby woh » Sat Aug 09, 2008 2:15 pm

MegaTune link is in the MS manual:
manuals/MS_Extra_Manual_Index.htm#download
User avatar
woh
Super MS/Extra'er
 
Posts: 1013
Joined: Sat Aug 27, 2005 2:19 am
Location: Colorado, USA


Return to Megatune (obsolete)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest