hei install

All Megasquirt 1 support questions. See also the Documentation

Moderators: muythaibxr, jsmcortina

Postby fiat132t » Sat Jul 22, 2006 7:07 pm

i have a question...
if my trigger angle and the phasing is all messed up...will the car start?
i am not really sure if i did the steps correct but it starts...i am just trying to find an explanation to why it behaves that way....starts for 2 seconds and then dies?
if i disconnect the 5v pin it starts and starts popping out the exhaust, knocking and doing all sorts of crazy things..like its cross firing??? could it be that
fiat132t
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 94
Joined: Fri Jul 07, 2006 9:32 pm

Postby fiat132t » Tue Jul 25, 2006 2:00 pm

anything guys???
fiat132t
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 94
Joined: Fri Jul 07, 2006 9:32 pm

Postby fiat132t » Tue Jul 25, 2006 4:38 pm

http://www.mez.co.uk/ms9.html
what do you think of what this guy did...i know i am asking too many questions but i am starting to loose hope...he is running the same set up i am running 4 pin to 7 pin and msns extra....what do u think?
fiat132t
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 94
Joined: Fri Jul 07, 2006 9:32 pm

Postby fiat132t » Thu Jul 27, 2006 12:47 am

i just dont undestand why he initially set the crank to 28...shouldnt it be 10?
fiat132t
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 94
Joined: Fri Jul 07, 2006 9:32 pm

Postby fiat132t » Thu Jul 27, 2006 5:41 am

anyone?????
:?
fiat132t
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 94
Joined: Fri Jul 07, 2006 9:32 pm

Postby fiat132t » Thu Jul 27, 2006 3:55 pm

anything guys....i sent the guy an e mail and he never answered
fiat132t
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 94
Joined: Fri Jul 07, 2006 9:32 pm

Postby fiat132t » Thu Jul 27, 2006 4:20 pm

i am switching from 4 pin to 7 pin.....
fiat132t
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 94
Joined: Fri Jul 07, 2006 9:32 pm

Postby fiat132t » Thu Jul 27, 2006 4:23 pm

thanks anyways.... :( :( :( :(
fiat132t
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 94
Joined: Fri Jul 07, 2006 9:32 pm

Postby jsmcortina » Thu Jul 27, 2006 4:33 pm

Why pull a face at Lance? He is trying to help.

In any distributor install the phasing and trigger angle must be fairly close for the engine to start.

Have you installed your wiring exactly to the HEI7 instructions?
Have you wired your board exactly the same?

Is your distributor set so that at approx 10BTDC the VR sensor aligns with a tooth or spike. Is the rotor arm pointing to the coil tower?

James
I can supply, repair or upgrade Megasquirts in UK.

My Success story: viewtopic.php?f=104&t=34277
MSEXTRA documentation at: http://www.msextra.com/doc/index.html
jsmcortina
Site Admin
 
Posts: 26003
Joined: Mon May 03, 2004 1:34 am
Location: Birmingham, UK

Postby fiat132t » Thu Jul 27, 2006 5:18 pm

thanks for the help guys...
i didnt mean to pull faces at anyone...i am just expressing the way i feel towards the problem
as this thread as gotten too long just like you said let me give you a brief over view of my problem...
i was running fuel only with everything set up right...and i wanteed to switch to spark. did the board mods on the extra web page to run a 7 pin module as the car originally ran a 4 pin.conected the wires and set the distributor at 10.the car starts for 2 seconds and then dies on me...thats witht the 5v refrence connected. if i disconnect it then it runs very badly..i would say its crossfiring.i am not sure if i did the phasing step correctly or not. i came acroos the link i provided where the man was switching to a single 7 pin module rather then running a dual 4 pin set up
http://www.mez.co.uk/ms9.html
i was going to copy his phasing steps and then i remembered it said to set the crank at 10 not 28...i think my phasing is not correct...thats my guess. i tried to contact the person but he never answered.....
what do you guys think my problem is...i checked to see if my wiring is correct..the 5v wire provides 5v when the engine starts and i tried 2 modules...same thing.i couldnt get data logs when the car was running without the 5v connected with one of the module...now i can...
help guys.....please...its been 3 weeks!!!!!!!!!
fiat132t
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 94
Joined: Fri Jul 07, 2006 9:32 pm

Postby fiat132t » Thu Jul 27, 2006 6:53 pm

thanks lance..i will try these steps tomorrow and see how things go....
fiat132t
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 94
Joined: Fri Jul 07, 2006 9:32 pm

Postby fiat132t » Fri Jul 28, 2006 12:58 pm

i noticed today signs of arcing across the terminals of the cap....
lance, i dont understand some of the steps u mentioned...can i use the steps that eliot did
fiat132t
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 94
Joined: Fri Jul 07, 2006 9:32 pm

Postby fiat132t » Sat Jul 29, 2006 10:53 am

fiat132t
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 94
Joined: Fri Jul 07, 2006 9:32 pm

Postby fiat132t » Sun Jul 30, 2006 10:10 am

anything??????
fiat132t
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 94
Joined: Fri Jul 07, 2006 9:32 pm

PreviousNext

Return to MS1/Extra support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest