AFR Reading on NB Sensor?

For discussion of Phil Tobin's Tuner Studio software (Only about the tuning software itself, not about how to tune or firmware features)

Moderator: LT401Vette

AFR Reading on NB Sensor?

Postby phoenix3d » Sun Jan 08, 2012 10:28 pm

Hi Phillip...

Could you please check out the "AFR" readings when in Narrow Band Mode.....

I constantly get 14.7:1 at 0V.....? On stim

MT & Megatunix Read correctly....

When I change to Wideband Mode (Obviously with a Wide Band Stim connected) it read correct.... (Specific 9-19:1 TechEdge Sensor)

What Could it be? :?

Cheers
Gordon.
phoenix3d
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 72
Joined: Wed Mar 19, 2008 2:12 pm
Location: South Africa

Re: AFR Reading on NB Sensor?

Postby LT401Vette » Sun Jan 08, 2012 10:35 pm

What firmware?
Can you post and msq?
Phil Tobin
EFI Analytics, helping to simplify EFI
Next Generation tuning software.
Supporting all MegaSquirt versions and firmwares.
http://www.TunerStudio.com
http://www.efiAnalytics.com/MegaLogViewer/
Support the firmware running your engine:
http://www.msextra.com/doc/donations.html
User avatar
LT401Vette
Super MS/Extra'er
 
Posts: 8378
Joined: Sat Jul 16, 2005 8:07 am
Location: Moorseville, NC

Re: AFR Reading on NB Sensor?

Postby phoenix3d » Wed Jan 11, 2012 12:49 pm

Hi Phillip...

Sorry brain farted... forgot to mention firmware....

We were playing on my buddies MS1 - HR11d....

Don't have logs or msq's... but can try get some for you by the weekend if I can get hold of my Buddy....

We were trying to dyno the car.... But could not get his NB sensor to read properly.... So we switched back to MT and All was perfect...
We had a second look in Megatunix.. and that was correct aswell....

So we thought we were being stupid..... Tried TS again... No luck... Read 14.7:1 with the car no running, as well as Sensor unplugged.....?

Thanks for the reply..
phoenix3d
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 72
Joined: Wed Mar 19, 2008 2:12 pm
Location: South Africa

Re: AFR Reading on NB Sensor?

Postby LT401Vette » Wed Jan 11, 2012 2:12 pm

Yeah, I probably need to see the project as it is certain that something is just miss configured in your TunerStudioProject.
Phil Tobin
EFI Analytics, helping to simplify EFI
Next Generation tuning software.
Supporting all MegaSquirt versions and firmwares.
http://www.TunerStudio.com
http://www.efiAnalytics.com/MegaLogViewer/
Support the firmware running your engine:
http://www.msextra.com/doc/donations.html
User avatar
LT401Vette
Super MS/Extra'er
 
Posts: 8378
Joined: Sat Jul 16, 2005 8:07 am
Location: Moorseville, NC

Re: AFR Reading on NB Sensor?

Postby Eagle7 » Wed Jan 11, 2012 4:58 pm

Does MS1 output the WB sensor value when the engine isn't running? Seems like it doesn't. Can't remember.
Eagle7
Experienced MS/Extra'er
 
Posts: 229
Joined: Thu Oct 07, 2004 4:08 pm
Location: Rockford, MI, USA

Re: AFR Reading on NB Sensor?

Postby LT401Vette » Tue Jan 24, 2012 10:39 am

Did you ever get this squared away?
Phil Tobin
EFI Analytics, helping to simplify EFI
Next Generation tuning software.
Supporting all MegaSquirt versions and firmwares.
http://www.TunerStudio.com
http://www.efiAnalytics.com/MegaLogViewer/
Support the firmware running your engine:
http://www.msextra.com/doc/donations.html
User avatar
LT401Vette
Super MS/Extra'er
 
Posts: 8378
Joined: Sat Jul 16, 2005 8:07 am
Location: Moorseville, NC

Re: AFR Reading on NB Sensor?

Postby phoenix3d » Wed Jun 27, 2012 1:29 pm

d*** Sorry for the SUPER Late Reply....

Yep got it all sorted....

Setup in the project was screwed up.. Oh Well...

Thanks A mill!!
phoenix3d
Helpful MS/Extra'er
 
Posts: 72
Joined: Wed Mar 19, 2008 2:12 pm
Location: South Africa


Return to Tuner Studio

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], Yahoo [Bot] and 2 guests