Weird start on OSX

For discussion of Phil Tobin's Tuner Studio software (Only about the tuning software itself, not about how to tune or firmware features)

Moderator: LT401Vette

Weird start on OSX

Postby jagdude » Sat Jan 14, 2012 3:05 pm

Hi,
I have TS 1.20 installed on an iMac under OSX Lion (10.7.2). When I start TS it takes ages to get going and display anything. Sometimes I have to click the application several times and still wait. Anyone have any idea what I might have done wrong???


Thanks,

Jim
jagdude
Experienced MS/Extra'er
 
Posts: 230
Joined: Thu Jan 29, 2009 9:43 am

Re: Weird start on OSX

Postby LT401Vette » Sat Jan 14, 2012 10:09 pm

One thing I have seen really hang Opening time is if you are using or have assigned BT Virtual Comm Ports, but that usually is more on windows than on OS X.. OS X seems to work better with Bluetooth that Windows or Linux.

A TunerStudioAppDebug.txt would probably help see what activity it is hanging on.
Phil Tobin
EFI Analytics, helping to simplify EFI
Next Generation tuning software.
Supporting all MegaSquirt versions and firmwares.
http://www.TunerStudio.com
http://www.efiAnalytics.com/MegaLogViewer/
Support the firmware running your engine:
http://www.msextra.com/doc/donations.html
User avatar
LT401Vette
Super MS/Extra'er
 
Posts: 8288
Joined: Sat Jul 16, 2005 8:07 am
Location: Moorseville, NC

Re: Weird start on OSX

Postby jagdude » Sun Jan 22, 2012 10:36 pm

Phil,
Apologies for not getting back to you sooner. I forgot to select "notify when a reply is posted' on my original post. Anyway, just now it took about 5 attempts to start TS. Here's the debug file;

Jim
jagdude
Experienced MS/Extra'er
 
Posts: 230
Joined: Thu Jan 29, 2009 9:43 am

Re: Weird start on OSX

Postby LT401Vette » Mon Jan 23, 2012 3:27 pm

In that log file it looks like any hanging that is happening, is happening before TS actually get started. In the log file from start to project open and ready to go is only taking about 5-6 seconds.

The project is set to COM5, so it must be a windows project. Once the app is up, does it seem to work fine?

How are you starting the app? The TunerStudio.sh script or just double clicking the jar file?

How does MegaLogViewer do?
How about the the TunerStudio 1.006 OS X installer?
Phil Tobin
EFI Analytics, helping to simplify EFI
Next Generation tuning software.
Supporting all MegaSquirt versions and firmwares.
http://www.TunerStudio.com
http://www.efiAnalytics.com/MegaLogViewer/
Support the firmware running your engine:
http://www.msextra.com/doc/donations.html
User avatar
LT401Vette
Super MS/Extra'er
 
Posts: 8288
Joined: Sat Jul 16, 2005 8:07 am
Location: Moorseville, NC

Re: Weird start on OSX

Postby jagdude » Mon Jan 23, 2012 5:08 pm

Hi Phil,
Yes, it's a windows project off my Win laptop. After a drive I work on the project on the mac. I have been double-clicking the jar file. Where can I get the OSX installer??

Thanks for the reply. (It works fine once it starts and MLV starts pretty much ok.)

Jim
jagdude
Experienced MS/Extra'er
 
Posts: 230
Joined: Thu Jan 29, 2009 9:43 am

Re: Weird start on OSX

Postby KenAdkison » Fri Jan 27, 2012 8:06 pm

I have been having trouble shutting down TunerStudio in OSX using 1.14.1.
TS crashes each time I shutdown, using “File->Exit”. Using the Apple Window “TunerStudio MS -> Quit TunerStudio MS”, the application exits quickly.

After File->Exit, I watched the system monitor CPU load go up to 85% and memory usage near double before gave up and killed the task. I tried to reload the software but the results are the same.
I loaded Beta 1.21, it opened fine and shut down immediately using “File->Exit”. - Thank You!
KenAdkison
MS/Extra Newbie
 
Posts: 10
Joined: Sun Jan 23, 2011 8:27 pm

Re: Weird start on OSX

Postby LT401Vette » Fri Jan 27, 2012 10:04 pm

Where can I get the OSX installer??

There is a 1.006 installer for OS X at the both download sites:
http://tunerstudio.com/index.php/downloads
and
https://www.efianalytics.com/TunerStudio/download/

I haven't put together a beta installer since the 1.14.1 one... It is about due. It's just that I haven't put together any automated script for the OS X installers, it is a manual effort.
Phil Tobin
EFI Analytics, helping to simplify EFI
Next Generation tuning software.
Supporting all MegaSquirt versions and firmwares.
http://www.TunerStudio.com
http://www.efiAnalytics.com/MegaLogViewer/
Support the firmware running your engine:
http://www.msextra.com/doc/donations.html
User avatar
LT401Vette
Super MS/Extra'er
 
Posts: 8288
Joined: Sat Jul 16, 2005 8:07 am
Location: Moorseville, NC

Re: Weird start on OSX

Postby jagdude » Fri Jan 27, 2012 10:13 pm

ok. Thanks Phil


Jim
jagdude
Experienced MS/Extra'er
 
Posts: 230
Joined: Thu Jan 29, 2009 9:43 am


Return to Tuner Studio

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests